LA RUTA DE LES TAULES A CAPÇANES

La Montse és la persona que porta els números a Mas Martinet. Qui té relació amb els proveïdors i els seus comptes, les factures, els bancs i mil i una declaracions! El que no es veu però cal tenir ben organitzat i al dia, pel bon funcionament de l’empresa.

A ella li demanem que ens triï un lloc, una ruta, que per ella representi alguna cosa especial o pel qual tingui una especial preferència. I tria el seu poble, Capçanes, i una de les seves rutes més emblemàtiques: la ruta de les Taules.

Les Taules és una zona de Capçanes, situada a l’est del nucli urbà on es pot trobar una gran diversitat d’elements construïts amb pedra seca. Una zona conreada des d’antic pels pagesos i jornalers més pobres que treballaven les terres menys productives.

Durant el recorregut, podem observar marges, barraques, sopluigs, corrals, arneres, un forn de calç, entre d’altres. Diferents tipus de construccions que han rebut el nom de la casa d’on pertanyia el seu propietari (l’Espardenyer, Mas d’en Francisco…), recuperant així  els noms i renoms de les edificacions i els seus antics propietaris.

Una gran oportunitat per conèixer aquest patrimoni tan valuós.

Per la Montse, aquesta ruta és una oportunitat per reconèixer la relació que la gent establia amb la natura fruit del seu esforç i treball per sobreviure. A més a més, durant els moments més durs de la pandèmia, quan no es podia sortir del municipi, aquest recorregut li va suposar una font inesgotable de llibertat.

Podeu seguir la ruta detallada a la web de Turisme del Priorat

Nuestra web usa cookies para mejorar la experiencia de usuario y le recomendamos aceptar su uso para aprovechar plenamente la navegación.