LA MUNTANYA DE LES SOLEÏES

El Jordi, el petit de la família Pérez Ovejero, forma també part de l’equip de Mas Martinet i s’encarrega de la gestió de l’empresa. Costos, traçabilitat, entre moltes d’altres coses ja que com que està format en tecnologia de la informació. Ja podeu imaginar que és qui resol tots els problemes informàtics quotidians.

Ell ha triat un punt de la muntanya de les Soleïes, una serra situada entre els municipis de Falset, Marçà i Pradell de la Teixeta. En aquesta serra es troba l’ermita de Sant Gregori i també el coll de l’Eudalda. Des de la Carena, s’obté una vista fantàstica de la serra de Llaberia i la Mola de Colldejou, i de tots els seus boscos. Un camí obert ara fa un parell d’anys i que en Jordi ha descobert tot entrenant el recorregut de la cursa de muntanya de Falset que se celebra cada any l’Onze de setembre.

El que més el va impressionar va ser el paisatge que es té des d’allà però també el fet que  tota aquesta zona, sobretot la zona més baixa entre els pobles de Marçà i la Torre de Fontaubella, és una zona que va albergar uns quants batallons de brigadistes internacionals (unitats militars formades per voluntaris estrangers per lluitar contra el feixisme durant la Guerra Civil espanyola en favor de la República).

És curiós com seguint el camí encara es poden apreciar nius de tiradors i alguna que altra trinxera. Sembla ser que es tractava d’una línia de rereguarda on els brigadistes estaven a punt per disparar cap a les bateries aèries nazis i italianes que s’acostaven i atacaven la zona. També es poden veure forats a la paret de la muntanya que servia als brigadistes com a refugis.

Un camí que ens recorda de nou la Guerra Civil… l’etapa més recent de la nostra història però també que ens mostra la immensitat del paisatge del que gaudim al Priorat.

Nuestra web usa cookies para mejorar la experiencia de usuario y le recomendamos aceptar su uso para aprovechar plenamente la navegación.