HIVERN = PODA

Acaben les festes de Nadal, ens reincorporem a la feina. Ens trobem una vinya despullada, despentinada, dormida. Temperatures baixes, gelades. I és el moment de començar a podar. Una poda de respecte, respecte pel cep, per la planta… una poda que ajudarà a la vinya a créixer més sana, a ser més longeva, a tenir una millor producció.

A Mas Martinet fa temps que ens centrem en una poda de respecte. El seu objectiu segueix sent regular el desenvolupament de la planta però intentant fer els talls el més allunyats del tronc possible i, sempre, sobre la fusta més jove del cep. L’idea és provocar ferides més petites i de més fàcil recuperació per evitar possibles malalties, com la Yesca.

No és un procés senzill i demana coneixement i pràctica. Per això, periòdicament, ens formem pels millors professionals. Una formació en la que participa tot l’equip. Uns dies que ens permeten parar i pensar el perquè fem el què fem, per intentar reflexionar sobre una de les feines més importants a la vinya. Per fer una poda amb consciència i obtenir els màxims beneficis: unes vinyes més saludables, resistents i, conseqüentment, un raïm de més qualitat.

Nuestra web usa cookies para mejorar la experiencia de usuario y le recomendamos aceptar su uso para aprovechar plenamente la navegación.