ESCABECES

Un lloc: Vilabella. Una vinya: Cartoixà Vermell. Dues parelles i un projecte en comú per homenatjar els rosats mediterranis de poc grau.

Després de llargues sobretaules i discussions entre l’Oriol Pérez de Tudela, la Mercè Salvat, el René Barbier i la Sara Pérez van voler demostrar que els rosats de poc grau tenien personalitat pròpia i ho van fer recuperant algunes varietats com el Sumoll (Montmell), el Trepat (Conca de Barberà) i el Cartoixà Vermell (Vilabella). Malauradament de tots els projectes només l’últim va reeixir i amb ell el vi d’Escabeces.

Una varietat tradicional de casa nostra, de la zona del riu Gaià, de l’interior de Tarragona, que poc a poc s’ha anat perdent pel seu poc rendiment i per la seva pell més aviat dura. Un raïm molt rústic que s’ha anat polint per mostrar la tipicitat varietal de la manera més fina i equilibrada possible.

La finca, molt productiva, i de les poques que en queden d’aquesta varietat, s’ha treballat per concentrar la seva producció de poc grau i amb poques possibilitats de maduració. Les dues primeres anyades van produir un vi extremadament tànnic i amb molta dilució que no va sortir al mercat. Finalment, l’anyada 2016 es va elaborar com si fos un negre macerat amb pell durant la fermentació per aconseguir el seu color rosat i una marcada mineralitat. La seva criança en argila i fusta aconsegueix arrodonir i afinar aquest vi de poca fruita en boca però extremada finesa. Un vi sec, botànic, marcat pel cítric que desprèn la varietat.

Maduresa, complexitat, concentració, infusió i frescor en equilibri. Una oportunitat per descobrir una varietat i un paisatge tarragoní ple de matisos i arguments propis.

La imatge que han triat els seus creadors ens transporta al Balcó del Mediterrani de Tarragona de la mà de la Lily Brick i l’estudi de JJBertran. Una evocació a la Tarragona dels anys 50, del celler de l’avi del René i els vins que feia, aquells vins de l’època… aquells records…

Nuestra web usa cookies para mejorar la experiencia de usuario y le recomendamos aceptar su uso para aprovechar plenamente la navegación.