HO HEM PETAT. VEREMA 2021

La verema 2021 ha estat una verema intensa, com quasi sempre, però més. Normalment les veremes passen per dues fases. La primera, a finals d’agost, principis de setembre, més o menys calorós, més o menys sec… depèn de l’estiu. La segona fase, a mig setembre, comença a ploure i baixen les temperatures. Hi ha anys que plou més o menys, anys que no plou… però hi ha baixada de temperatures, entrem a la tardor, més humitat a terra, alguna pluja que altra… Dos tipologies de vi, el de la calor i el de després.

Aquest any però, han estat 3 fases: una de curta abans de la pluja, una de molt llarga amb molta pluja i un final de verema sense pluja i amb temperatures més altes. Un any atípic!! Un canvi de temps que ha arribat molt d’hora. Les plantes a principis de setembre  estaven en plena efervescència, sortint fulles noves…

Normalment, al setembre és el moment que la planta es concentra en moure tots els sucres cap al raïm (grau de sucre que després serà grau alcohòlic). Aquest any com que la planta estava creixent i es trobava més en un estadi de joventut, les concentracions de sucre han estat baixes i, per tant, els graus també. Aquesta anyada, doncs, vindrà marcada un grau alcohòlic contingut.

Una anyada que ha vingut difícil i canviant i que per poder -la entendre ens ha fet obrir molt la ment i l’hem intentat acompanyar el millor que hem pogut i sabut”  diu la Sara.

Però tot i la dificultat, estem agraïts. Una anyada amb molta producció, un regal de la natura. Després d’uns anys difícils, sobretot l’any passat, que vam perdre el 85% de la collita. Aquesta pluja, aquestes ganes de joventut de les plantes, aquesta humitat, aquesta calor, ha fet que puguin anar madurant tots els raïms que hi havia penjats a la planta.  Només cal anar entenent cap a on camina aquesta anyada a partir d’ara i esperem presentar-vos un vi espectacular més endavant.

Aquest any les finques vermades durant la pluja tenen una sensació de delicadesa abrumadora, d’obertura, de generositat, són finques que respiren ascendentment. En canvi, les del final… és concentració, profunditat. Semblen anyades diferents en funció de quan han estat vermades, graus alcohòlic diferents, diferents expressions, acideses… paraules de la Sara descrivint l’anyada.

El vi verge d’abans de les pluges, Clos Martinet, Escurçons, Camí Pesseroles i Pesseroles Brisat, durant la pluja… Y Martinet Bru, després, amb grau alcòholic més elevat.

Clos Martinet 2021 versus Martinet Bru 2021 semblaran d’anyades diferents tot i ser la mateixa. Clos amb una acidesa marcada, no massa color, de gran elegància i complexitat i en canvi, Martinet Bru serà més calorós, més càlid, menys àcid, més txutxe

Encara és d’hora per entendre del tot… però un dia amb una mica de distància…

I aquest dia el volem compartir amb vosaltres, tal i com vam fer l’any passat. Un tast online en directe, aquest cop serem capaços d’enviar-vos el vi a casa perquè el pugueu provar amb nosaltres. Apunteu-vos a l’agenda: 15 de desembre a les 19h

Els vins estaran més assentats i ens agradarà que ho tasteu amb nosaltres i entengueu aquesta anyada 2021 des d’una altra perspectiva, la nostra, encara amb tot el llarg camí de la criança per endavant.

Nuestra web usa cookies para mejorar la experiencia de usuario y le recomendamos aceptar su uso para aprovechar plenamente la navegación.